Deklaracja prywatności

Informacje na tej stronie mają na celu dostarczenie zrozumiałych informacji na temat przetwarzania danych zgromadzonych podczas wizyty na naszych stronach internetowych (art. 13 i 14 Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (RODO, (UE) 2016/679) oraz przepisów prawa Republika Federalna Niemiec: § 13 ustawy o mediach elektronicznych (TMG) oraz § 4 ust. 3 i § 33 federalnej ustawy o ochronie danych (BDSG.)

Strony są hostowane na serwerze znajdującym się w centrum danych w Niemczech obsługiwanym przez firmę niemiecką. Umowa powierzenia przetwarzania danych osobowych została zawarta z dostawcą usług hostingowych, który spełnia wymagania art. 28 RODO.

Nasze strony internetowe mogą zawierać linki do stron internetowych innych dostawców, do których ta polityka prywatności się nie rozszerza.

Dane osobowe, prawo do informacji

Dane osobowe to wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej.

Na żądanie poinformujemy Cię, czy i jakie dane osobowe o Tobie są przechowywane u nas. Poprawiamy błędne dane, jeśli uświadomimy je sobie. Masz również prawo do blokowania lub usuwania danych osobowych.

Nasze strony internetowe są programowane w taki sposób, że gromadzone jest tylko absolutne minimum danych, które są niezbędne do działania stron internetowych (w rozumieniu art. 6 ust.1 lit. f) RODO).

Adresy IP

Kiedy spojrzysz na nasze strony internetowe, nasze serwery zobaczą adres IP, z którego korzystasz. Może to zostać wykorzystane do określenia połączenia z Internetem, dostępu do Internetu twojego pracodawcy lub miejsca pobytu (np. Hotel, kawiarnia, lokalizacja telefonu komórkowego itp.).

W dziennikach naszych serwerów internetowych adresy IP nie są zapisywane, jeśli przejrzysz tylko nasze strony internetowe.

Dzienniki dostępu zawierają tylko stronę internetową, z której do nas przyszedłeś (referrer), odwiedzane strony internetowe, datę wizyty, ilość przesłanych danych i używaną przeglądarkę. Korzystamy z tych minimalnych dzienników, aby usprawnić programowanie stron internetowych. Te protokoły nie zezwalają na związek z konkretnymi osobami fizycznymi.

W celu ochrony naszych serwerów przed niewłaściwym użyciem (w rozumieniu art. 6 ust.1 lit. f) RODO), korzystamy z oprogramowania zabezpieczającego. Zapisuje to adresy IP tylko wtedy, gdy żądania połączenia zostały zablokowane, tj. w przypadku próby wykonania ataku lub niewłaściwego użycia. Po kilku godzinach (maksymalnie po kilku dniach) wpisy zostaną usunięte.

Kontakt, e-mail

Jeśli użyjesz formularza kontaktowego do napisania wiadomości e-mail, adres IP, którego używasz, zostanie zapisany w wiadomości e-mail. Wszystkie informacje przekazane przez Ciebie z formularza kontaktowego będą przetwarzane zgodnie z art. 6 ust 1 lit. b) RODO.

Będziesz otrzymywać e-maile tylko w związku z naszą firmą (w tym dalsze informacje i oferty), jeśli wyraźnie zgodziłeś się na ten kanał komunikacji (podwójna zgoda) lub masz już relacje biznesowe z nimi.

Przetwarzanie wiadomości e-mail działa bez zewnętrznych dostawców usług, więc tylko wysyłamy e-maile za pośrednictwem naszych własnych serwerów. Zarówno podczas wypełniania formularza kontaktowego, jak i podczas wysyłania wygenerowanej wiadomości, połączenia są szyfrowane.

Pliki cookie

Podczas odwiedzania naszych stron internetowych małe pliki tekstowe są przechowywane na Twoim urządzeniu, tak zwane "pliki cookie". Jest to wymagane w przypadku niektórych funkcji stron internetowych (w rozumieniu art. 6 ust.1 lit. f) RODO). Co dokładnie dzieje się na naszych stronach internetowych, pokazano poniżej.

a) Pliki cookie dotyczące działania stron internetowych

Pliki cookie są używane w celu zapewnienia bezproblemowej sesji szyfrowanej, np. przy wypełnianiu formularza kontaktowego (plik cookie sesji).

W pliku cookie jest przechowywany, jaki język lub który układ wybrałeś do odwiedzenia stron, np. żeby używać dostępu bez barier. W ten sposób nie musisz powtarzać tego wyboru przy następnej wizycie.

Podczas logowania do chronionego obszaru, np. w przypadku konkretnego projektu status logowania jest odnotowywany w pliku cookie.

b) Pliki cookie analizy stron internetowych, śledzenie

Zastrzegamy sobie prawo do korzystania z narzędzi analitycznych, takich jak Google Analytics, ponieważ ustawienie przeglądarki nie zabrania śledzenia. Pomaga nam to zoptymalizować projektowanie stron internetowych. Zebrane dane będą przesyłane ze skróconym (anonimizowanym) adresem IP i przechowywane na serwerach Google, które mogą być dystrybuowane na całym świecie. Firma Google uzyskała certyfikat zgodności z Umową Privacy Shield i tym samym zobowiązała się do przestrzegania europejskich przepisów dotyczących ochrony danych.

Prawo do sprzeciwu w rozumieniu art. 21 RODO (oraz § 15 ust. 3 TMG (Niemcy))

W przeglądarce można użyć funkcji "Nie śledź (DNT)", aby wyłączyć analizę sieci. Ta funkcja nie jest obecnie aktywowana w Twojej przeglądarce. Możesz również zapobiec gromadzeniu i przetwarzaniu danych przez Google Analytics na naszych stronach internetowych, ustawiając tak zwany cookie OptOut. Kliknij:

c) Inne pliki cookie

Zasadniczo powstrzymujemy się od korzystania ze wspólnych narzędzi, tak aby gromadzenie danych przez osoby trzecie nie było faworyzowane.

W szczególności nie są wyświetlane żadne wycinki mapy Google, na stronie nie są umieszczane żadne wtyczki mediów społecznościowych i żadne czcionki ani biblioteki programów (takie jak JQuery) nie są pobierane dynamicznie przez dostawców usług. Również nie mamy umowy o współpracy w zakresie specjalnych połączeń z Google, Amazon, Ebay, Facebook lub innych kolektorów danych.

Bezpieczeństwo danych, szyfrowanie

Stosujemy techniczne i organizacyjne środki bezpieczeństwa w celu ochrony danych, którymi zarządzamy, przed przypadkową lub celową manipulacją, utratą, zniszczeniem lub dostępem osób nieuprawnionych.

Ogólnie wiadomości elektroniczne, które są przesyłane niezaszyfrowane w Internecie, mogą być przechwytywane i czytane. Nasze strony internetowe są zawsze szyfrowane, a zatem w odpowiedni sposób bezpieczne.

Nasze serwery pocztowe obsługują szyfrowane połączenia, gdy wysyłasz wiadomości bezpośrednio do "MX" naszych nazw domen, a Twoje systemy są zaprojektowane do takiej transmisji. I odwrotnie, zwykle wysyłamy wiadomości e-mail bezpośrednio do odpowiedzialnych serwerów domeny docelowej.

Ochrona przed wiadomościami spamowymi

Niechciane, niezamówione wiadomości są .

Aby chronić nas przed spamerami, którzy automatycznie wyszukują w Internecie prezentacje adresów e-mail, adresy e-mail są generowane dynamicznie. Odnosi się to również do niezbędnych adresów e-maila zgodnie z przepisami prawa (§ 5 TMG (Niemcy)).

Umieszczamy w określonych i wyraźnie oznaczonych miejscach adresy e-mail, które nie są używane w biznesie, ale służą jedynie przyciąganiu spamerów i rozpoznawaniu.

Odpowiedzialny w rozumieniu przepisów o ochronie danych

Dietmar Adolf
Bahnwaerterweg 94
50733 Kolonia
Niemcy


Telefon +49 221 7893770
Wyślij nam